PODRŽIMO NAŠE KOLEGE IZ SINDIKATA TELEKOMA CG

„Zakazan protest Sindikata Telekoma Crne Gore u Srijedu u 13 časova ispred zgrade Telekoma, Moskovska 29

Pozivamo sve članove Sindikata uprave i pravosuđa CG sa akcentom na sindikalne aktiviste, da u Srijedu u 13 časova dođe ispred Upravne zgrade Telekoma i svojim prisustvom podrži Sindikat i radnike Telekoma u njihovoj borbi za poboljšanje svojih prava. Zaposleni Telekoma su u Generalnom štrajku još od 15 Novembra prošle godine. Prema njima se poslodavac ili konkretno Mađar Telekom ne odnosi na isti način kao prema svojim zaposlenima iz ostalih zemalja Evrope. Od 2008 godine zarada im se nije uvećavala.

Poštovane kolege, ističemo, da sjutra ne očekujemo bilo čiju podršku ili pomoć kada nama bude trebala, ne ako, već zasigurno pitanje je samo kada. Osnovni postulat svih radnika svijeta je jedinstvo, solidarnost i prvenstveno fizička podrška. Svi koji imaju mogućnost da prisustvuju protestu radnika Telekoma, svojim prisustvom će podržati sebe i svoja prava koja su jednako ugrožena ili će tek biti ugožena.

Sindikati i svi radnici Crne Gore treba da budu jedinstveni i složni bez obzira kojoj organizaciji pripadaju. Kritičan broj ljudi bitno utiče na procese i odluke. Često verbalna podrška nije dovoljna, ali se cijeni. Nephodno je prisustvo i svih dobronamjernih građana Crne Gore.

Predsjedniku Sindikata Telekoma i svim radnicima ovog veoma bogatog privrednog subjekta poručujemo da istraju u svojoj borbi, jer izvjesno je da nemaju šta izgubiti. Ukoliko menadžment svojim štrajkbrejkerskim odnosom prema štrajkačima i dalje nastavi pritisak na iste, te da do kraja sprovedu svoju namjeru eleminisanja štrajkača, uz saglasnost naših kolega iz relevantnog Sindikata Telekoma, pozvaćemo naše članstvo i naše porodice na bojkot i napuštanje ovog svetski poznatog operatera.

Još jednom poziv našim članovima i svim građanima Crne Gore, sjutra u Srijedu 25.02. ko je u mogućnosti neka dođe i podrži radnike Telekoma i njihove porodice u njihovoj veoma teškoj i isrcpnoj borbi.

##U jedinstvu je snaga##

413