PRAVDA JE SPORA ALI DOSTIŽNA

Predsjednica Sindikalne organizacije Nacionalni parkovi Crne Gore Jelena Dragović u konačnom je dobila postupak pred sudovima Crne Gore da je nezakonito dobila otkaz, odnosno da je svoje radne obaveze izvršavala u skladu sa zakonom.

Sindikat uprave i pravosuđa Crne Gore je svim svojim kapacitetima dao podršku i stao u zaštitu Jelene Dragović, gdje je Viši sud Crne Gore u konačnom potvrdio presude Osnovnog suda da je naša koleginica nezakonito dobila otkaz, da je sve radne obaveze izvršavala u skladu sa Zakonom, a da je direktor Nacionalnih parkova Elvir Klica samo i jedino svoje radnje prema pomenutoj preduzimao iz ličnih interesnih pobuda.

Da je ova konačna presuda veoma važna govori u prilog da su možda i osnovane sve optužbe koje je Sindikat uprave i pravosuđa CG uputio prema pomenutom Direktoru.

Podsjećamo da smo mnogo puta izlazili u medije, podnosili krivične prijave, organizovali podršku sindikalaca našoj koleginici ispred i u prostorijama Nacionalnih parkova, te na kraju istrajali u svojim osnovanim tvrdnjama.

Pozdravljamo Pravosuđe Crne Gore koje je dalo zadnju u riječ ovom slučaju i oborilo neosnovane i nezakonite tvrdnje gospodina Klice, odnosno potvrdilo da je dotični veoma kontrovezna ličnost i da sve optužbe prema njegovom rukovođenju ovom veoma važnom Javnom ustanovom možda imaju utemeljenja.

640

Ostavite komentar