Predsjednica Skupštine Glavnog grada sa Sindikalcima

Predsjednik S.O.Glavnog grada Željko Krgović, zatim predsjednik i sekretarka SUPCG Nenad Rakočević i Refadija Abdić održali sastanak sa predsjednicom Skupštine Glavnog grada Jelenom Borovinić

Prvi u nizu sastanaka sa čelnim ljudima Glavnog grada predstavnici sindikata su iskoristili kako bi prezentovali sve probleme zaposlenih, kao i planove sindikata u kojima bitnu ulogu u svemu ima Glavni grad, odnosno njegovo rukovodstvo.

Vizija razvoja Glavnog grada u bitnom je uslovljena kvalitetom rada njegovih zaposlenih, kao i uslugama i odlukama koje će biti donijete sa ovog nivoa u smislu poboljšanja materijalne i ekonomske situacije svih radnika Crne Gore, ne samo zaposlenih u javnoj upravi, odnosno ovom organu lokalne uprave.

Sa predsjednicom Skupštine se razgovaralo o uvećanju plata za zaposlene u ovom organu, odnosno uvećanju budžeta koji je u pripremi, a koji će se upravo raspravljati i usvojati na sjednicama Skupštine Glavnog grada. Nije se dovodilo u pitanje opravdanost zahtjeva za uvećanjem zarada, ako se uzme u obzir stepen inflacije i sama globalna makro ekonomska situacija.

Takođe jedna od najvažnijih tema sastanka je bila i stambena problematika zaposlenih javne uprave sa akcentom na teritoriju Glavnog grada, kao i načinom gdje se Sindikatu uprave i pravosuđa, odnosno Stambenoj zadruzi, može pomoći i izaći u susret u onim segmentima dosadašnje prakse u kojima su njihovi prethodnici bili pri ruci i ostalim stambenim zadrugama.

475