PREDSJEDNIK STRUKOVNOG ODBORA VATROGASACA – SPASILACA CRNE GORE RATKO PEJOVIĆ RAZGOVARAO SA PREDSTAVNICIMA ZAPOSLENIH U SLUŽBI ZAŠTITE I SPAŠAVANJA OPŠTINE KOLAŠIN

U petak 6. oktobra, predsjednik Strukovnog odbora vatrogasaca – spasilaca Crne Gore Ratko Pejović razgovarao je sa predstavnicima zaposlenih u Službi zaštite i spašavanja opštine Kolašin.

Na satanku je bilo riječi o mnogobrojni problemima sa kojima se susreću zaposleni u pomenutoj službi.

Predsjednik Sindikalne organizacije vatrogasaca – spasalaca Vuksan Popović je istakao da u Službi zaštite i spašavanja radi mali broj zaposlenih te da ne posjeduju ličnu i kolektivnu zaštitnu opremu za razne vrste intervencija. Takođe, rekao je da vatrogasci – spasioci u Kolašinu imaju najmanji koeficijenat složenosti poslova u Crnoj Gori i da je on 3,01. Naglasio je da vatrogascima – spasiocima nije isplaćen dodatak na otežane uslove rada  od 20 % kao i 10 % za svaki čas pripravnosti kod kuće iako je to propisano Izmjenama i dopunama zakona o zaštiti i spašavanju koji je stupio na snagu 1. jula ove godine.

Predsjednik Strukovnog odbora vatrogasaca – spasilaca Crne Gore rekao je da će zvanično tražiti da se u najkraćem roku zakaže sastanak sa predsjednicom opštine Kolašin Željkom Vuksanović kako bi se nagomilani problemi vatrogasaca – spasilaca u Službi zaštite i spašavanja opštine Kolašin konačno počeli rješavati.

881

Ostavite komentar