„Propusti bi nekoga mogli koštati života“

Predsjednik sindikalne organizacije ZIKS-a Predrag Spasojević, reagovao je na posljednji slučaj bacanja eksplozivne naprave na imovinu službenika ZIKS-a Raša Zindovića. Upozorio je nadležne da bi propusti koji se dešavaju, mogli koštati nekoga života ukoliko se ne reaguje na vrijeme.

„Naime, prije dva dana našem kolegi je bačena jaka eksplozivna naprava na automobil, kojom prilikom je uništen u potpunosti, a od siline eksplozije popucala su stakla na dva obližnja atomobila i na 10 stanova na zgradi u kojoj živi. Sreća je poslužila njegovu majku, koja spavala ispod prozora, što je zavjesa bila jaka i navučena.“

Spasojević je osudio takve napade na bilo koga, ali je dodao da taj potez prevazilazi okvire normalnog.

„Podsjećanja radi ovo je treća bomba bačena na naše službenike, nedavno je jedan službenik izbjegao smrt od čelične palice, zato što je uspio da pobjegne nakon prvog udarca, kolega kojeg su prilikom dolaska na posao ranili vatrenim oružijem, bio je u službenom automobilu i u uniformi, jednog kolegu su pretukli koji je kasnije podlegao (zvanično taj slučaj nije razjašnjen), čitava smjena je pretučena krvnički, od posljedica toga jedan službenik je u invalidskoj penziji, da ne pričamo o brojnim napadima sa lakšim i težim povredama, prijetnjama, psovanju i drugim vidovima pritiska, od dolazaka plaćenika na kućni prag kada službenik nije kod kuće“, navodi Spasojević.

Spasojević poziva Upravu policije i Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici i Bijelom Polju da reaguju, te mole sudove da zauzmu oštriju kaznenu politiku kada odlučuju o visini kazne.

„Molimo, preklinjemo Vladu Crne Gore (u pitanju je život ili smrt) da što prije obezbijedi nedostajući broj zaposlenih u ZIKS-u, jer sa trenutnim brojem zaposlenih i načinom rada postaje neizvodljivo držati red u ZIKS-u ( nedavne dvije pobune), stanje je sve gore. Nažalost stradaju službenici koji sprovode slovo zakona, a oni koji krše zakon se izvlače, molimo vas dok ste na vrijeme gradimo red umjesto nadgrobnih spomenika“, kaže Spasojević.

612

Ostavite komentar