Sindikat UIKS-a: Spasojević pošten čovjek, pokažimo da se kriminal ne isplati

Sindikat Uprave za izvršenje krivičnih sankcija obratio se javnosti saopštenjem povodom napada na imovinu načelnika Istražnog zatvora Predraga Spasojevića. Sinoć je ispred njegove kuće bačena bomba.

– Poštovani građani Crne Gore, prije neki dan sam vam se obratio preko medija u želji da vam dočaram sa kakvim problemima i sa čim sve se susreću službenici u UIKS-u i samo par dana nakon mog obraćanja, ponovo je bačena bomba na kuću našeg kolege. Da dobro ste pročitali ponovo, zato što se to desilo do sad dosta puta. U UIKS-u je došlo do određenih kadrovskih promjena i tim promjenama na čelo istražnog zatvora postavljen je jedan častan i pošten čovjek koji želi da dovede stanje u istražnom zatvoru u stanje kako bi to trebalo da izgleda u jednoj normalnoj i pravnoj državi.

Njegovim dolaskom došlo je i do velikog nezadovoljstva u dijelu  istražnog zatvora među pritvorenim licima, jer više nema mobilnih telefona u količinama u kojim ih je bilo ranije, a samim tim trpe i poslovi koji su se završavali iz zatvora. Ovo bacanje bombe vidim kao njihovu nemoć da se izbore sa nedaćama koje su ih zadesile i sad na ovaj način pokušavaju da zastraše sve poštene kolege da pokleknu i da ih puste da nastave da rade kako su naučili. Svi smo mi ranjivi i sad je  svaki naš pošteni kolega pomislio, bolje da malo popustim sa poštovanjem kućnog reda i održavanjem reda,pretresima i svim redovnim aktivnostima,  da ne bih i ja došao u situaciju kao i naš načelnik da mi bude bačena bomba na kuću dok budem večerao, gledao televizor, da mi ne bi zbog mog poštenog rada porodica bila izložena raznim stresovima ili da neko moj ne nastrada. I onda se zapita­­: „ I ko će da me zaštiti? Ko će da zaštiti moju porodicu­? Ko će da zaštiti moje prijatelje? Čemu ja da se nadam kad načelniku bacaju bombu?“ .

Složićete se da kad vam neko baci bombu ispred kuće,nije nimalo prijatna stvar,već vrlo stresna i za onoga kome je bomba namjenjena kao i njegovoj porodici,prijateljima i komšijama. I sad su na testu naše institucije da pokažu svoju snagu i da odbrane poštene i časne službenike ove države. Kažu zatvor je ogledalo jedne države. Nemojmo dozvoliti da u tom ogledalu vidimo da vlada kriminal. Ovim putem apelujem na nadležne institucije da se maksimalno uključe,jer ovo nije problem samo zatvorskih službenika,ovo je problem čitave države. Država je jaka  onoliko koliko je jak  i zaštićen svaki naš pojedinac u bezbjedonosnim strukturama i zato pokažimo snagu i uhvatimo počinioce ovog nedjela,a ako se uspije u tome,ovakvih nedjela će biti sve manje i manje. Pokažimo da se kriminal ne isplati i ne dozvolimo da počinioci prođu nekažnjeno- navodi se u obraćanju koje potpisuje predsjednik Sindikata Ilibašić Milan.

516