Sindikat ZIKS-a: Nadležni da riješe slučaj paljenja automobila našeg kolege

Kako se boriti protiv pošasti organizovanog kriminala koje izjeda crnogorsko društvo, kada oni koji treba da sprovode zakon nemaju nikakvu zaštitu, pitaju u sindikatu ZIKS-a, podsjećajući na slučaj paljenja automobila jednom njihovom kolegi prije pet dana. Oni apeluju na nadleže da riješe taj slučaj inače će, kako se navodi u saopštenju, biti primorani da upotrijebe “samopomoć“.

“Bomba, rafal, benzin, metalne šipke, više napadača junački sa leđa, bejzbol palice, prijetnje, uvrede najvulgarnijeg karaktera… Brojna su oružija i oruđa u borbi protiv časnih i odgovrnih zaposlenih u UIKS-u. Kako se boriti protiv pošasti organizovanog kriminala koje izjeda crnogorsko društvo, kada oni koji treba da sprovode zakon nemaju nikakvu zaštitu. Prije nekoliko dana našem kolegi  je, dok je bio na poslu, zapaljen automobil. Prijetnja je bila direktna, stvarna i na kraju realizovana. Zatvorenik koji potvrđuje da se u našem zatvoru dešavaju scene koje smo mogli jedino da gledamo u krimi filmovima američke produkcije“, navodi se u saopštenjuSindikata ZIKS-a.

Oni navode da će zahtijevati hitne sastanke sa svim nadležnim radi razmatranja bezbjednosne situacije u kojoj se nalazi UIKS. 

“Prošlo dizanje u vazduh automobila našeg kolege prošlo je bez vidno uočivog rezultata istrage i postupka kažnjavanja počinilaca, što je dalo vjetra u leđa razmišljanjima da se zločin isplati i da se zaposleni u UIKS-u mogu slobodno vrijeđati,tući, da im se može prijetiti, paliti automobile. Sljedeće što očekujemo da nekome zapale kuću, slome noge, ne daj bože ubiju. Prošli put smo se javnosti obratili sa molbom nadležnim institucijama za reakciju, nažalost reakcije nije bilo u dovoljnoj mjeri. Ako se ovakav odnos prema zaposlenima po pitanju njihove bezbjednosti nastavi, posljedice će biti nesagledive. Ako se ovaj zadnji slučaj ne rasvijetli u potpunosti i počinioci ne kazne u realnom vremenu, bićemo primorani da upotrijebimo samopomoć“, poručuju oni.

“Trenutno je hajka države na zaposlene u UIKS-u koji su branili svoje živote, primjenjivali zakonito sredstva prinude, a istovremeno ista ta država vraća na posao službenika koji je pokušao da unese nedozvoljenu supstancu u upaljaču (u kojem je pronađeno vještačenjem da su postojali tragovi heroina) i zbog toga je dobio otkaz. Sada se postavlja pitanje kako dalje? Da li službenici koji izgaraju na poslu i pošteno rade da nastave da rizikuju bombe, rafale… ili da krenu u unošenje heroina zatvorenicima? Izgleda da se više isplati heroin!“, ocjenjuju u Sindikatu.

O daljim aktivnostima koje će preduzeti po pitanju ovog problema, kako se navodi u sapštenju koje potpisuje predsjednik Sindikata ZIKS-a Predrag Spasojević, zauzeće zajednički na opštoj sjednici članova.

Izvor. FOSmedia

715

Ostavite komentar