UJEDINJENO STATI NA PUT NADOBUDNIM FUNKCIONERIMA

Koliko god je lijepo ušima čuti da smo se oslobodili pošasti i samozvanih diktatora, da smo dobili toliko decenija isčekivanu slobodu, da smo dobili demokratiju i slobodu govora, u stvari je samo jedan obrazac političkog populizma od strane raznih pojedinaca predstavnika partija pobjednica na izborima 2020 godine.

Naravno da se zna za brojna politička kao i dalje veoma prisutna nepostička zapošljavanja, zna se za nezakonitosti i kriminal u koje su upetljani moćni partijski pojedinci, zna narod za i dalje prenaduvana primanja funkcionera sa svim onim pogodnostima koje su naslijedili od prethodnika, svi vide kako su se preletači ugnijezdili pa i dalje nastavili po starom, znajte narod zna.

U sve smo mogli vjerovati, ali da će pomenuti, trenutne poluge moći kroz svoje pozicije koristiti za obračun i progone prema časnim i nadasve hrabrim pojedincima, rodoljubima, u to se teško moglo povjerovati. Upravo se to desilo hrabrim ljudima sindikalcima, prvo Slobodanu Brajoviću sindikalcu iz Kliničkog Centra CG, a sada trenutno Igoru Rmandiću predsjedniku Nezavisnog Sindikata Policije.

Da su direktorica KBC i policijski funkcioneri na čelu sa Ministrom Adžićem kao krajnje odgovornim, za tako kratko vrijeme postali toliko osioni i oholi,  zavide im i njihovi višedecenijski prethodnici.

Predsjednika NSP-a Igora Rmandića, školovanog časnog policajca već 27 godina, su na tako smiješno providan način premjestili sa radnim mjestom iz Herceg Novog u Bijelo Polje kako bi ugušili zvonki glas radničkih prava u Upravi policije i Crnoj Gori uopšte, a to je pokazatelj šta sve nas sindikalce može da očekuje ukoliko svoj posao budemo radili kako treba. Ovo je pokazatelj da i svaka buduća vlast može da se koristi istim ili sličnim sredstvima i načinima pritisaka ukoliko bude kritičke sindikalno socijalne misli, ističemo ne političke, zato jer se ova situacija pokušava premjestiti na to polje, a sve kao način opravdavnja i lažnog pokrića, što bi bilo tužno da nije ustvari krajnje komično.

Ministre Adžiću, kao naj odgovorniji u lancu subordinacije, a zna se takođe da ste itekako upoznati sa slučajem Igora Rmandića, Vi ćete biti taj koji će na kraju snositi sve posledice epiloga koji nema sumnje će se u budućnosti pozitivno riješiti po hrabrog predsjednika ovog policijskog sindikata.

Ovaj sindikalac nema novca i nekretnina, ovaj sindikalac nema sijaset krivičnih prijava, ovaj sindikalac nema repova, ovaj sindikalac je intelektualac koji je završio regularni državni pravni fakultet, on je taj koji svima može uzdignute glave stati na crtu.

Uvaženi Ministre upravo ste u odnosu na prethodne epitete, jednu potpunu suprotnost od ovog sindikalca prigrlili u svoja njedra, te na jedan najglasniji javan način pokazali sa kim se družite, ko su vam saradnici, te koji su interesi i Vama i svim Vašim kolegama, odnosno čemu zajedno stremite.

Svi političari i funkcioneri moraju znati da časni i odgovorni sindikalci i sindikati nisu više sami, niti će u budućnosti više ikada biti. Podrška Igoru Rmandiću kojem ste udarili na porodicu Ministre Adžiću je sve veća i šira, dolazi i tek će doći sa raznih adresa u našoj državi, a očigledno će dobiti i međunardni, odnosno diplomatski karakter.  Samo nam nije jasno kako ste mislili da ovo može proći bez političkih posledica, elem ili su neki drugi interesi veći čak i u odnosu na pomenute.

Pozivamo sve časne sindikate i sindikalce da se odazovu budućem pozivu Nezavisnog Sindikata Policije i aktivno se ukliče u sve akcije koje se u budućnosti budu organizovale kao otpor samovolji i atakovanju prema hrabroj sindikalnoj, radničkoj riječi.

Ukoliko u Vama uvaženi Ministre Policije ima razuma prije nego ovaj slučaj dobije procesni narativ, odnosno ukoliko upotrijebite jednačinu i vidite da lično zajedno sa svojom okolinom mnogo gubite, podsjećamo Vas da ste i dalje u poziciji da promjenite budućnost porodice Igora Rmandića, jer vidite, on nije sam kao trenutna loša posledica u svim ovim vašim nepočinstvima i nezakonitostima, udarili ste na njegovu porodicu Ministre i gospodo iz policijeske hunte.

Zašto ne hapsite one prljave sindikalce i državne kriminalce, našli ste na poštene građane i rodoljube da udarate i pokazujete moć i obijes. Dali ste svjesni da vam je moć samo trenutna i da vam ona zavisi upravo od Igora Rmandića i njegove porodice i rodbine, njegovih kolega, drugova, komšija.

Pozivamo Premijera i Vladu Crne Gore, da ukoliko Ministar Adžić ne odustane od svoje namjere te ne poništi rasporedno Rješenje Igora Rmandića, da svoga stasitog kolegu dovedete k spoznaniju prava i posavjetujete ga da je nezakonita samovolja pojedinaca prošlost, te kada se u budućnosti nesumnjivo ostvare veliki materijalni troškovi na uštrb države, sa naše strane isti će biti procesuiran i materijalno će lično odgovarati kao krajnje naj odgovornija pozicija.

Predsjdniče Vlade Vi ste pozivali na pravdu i na odgovornost svih onih koji nanose štetu državi Crnoj Gori, Vi ste Premijeru pozivali da se javašluk i nezakonitosti prijavljuju, Vi ste pozivali da svako da svoj lični doprinos kako bi popravili od nesojluka ovu našu divnu zemlju. Održite riječ i uradite u ovom slučaju ono što je po pravdi Boga i ovozemaljkih zakona.

533